Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Mess Age

Dannet: juni 1983
Splittet: 1985
Fra: Trondheim

Postpønkduo, startet av Anders Elsås (gitar/vox, ex- Tomsingan, Kjærnefamilien) og Sven Erga (bass/vox, ex- Bitch Boys, Det Elektriske Kjøkken) i Trondheim i juni 1983. Idéen var å skape et kompromissløst og ikke-kommersielt uttrykk i skjæringspunktet mellom rock og disco, eller å parre beat- og groove-tradisjonene, i ekte postpønkånd. Konkret ga dette seg utslag i at Elsås programmerte sin 808-rytmeboks etter Michael Jacksons "Beat It"-groove, mens Erga prøvde å spille "Brown Shoes Don’t Make It" oppå. Mess Age spilte inn.. Les mer..

Postpønkduo, startet av Anders Elsås (gitar/vox, ex-Tomsingan, Kjærnefamilien) og Sven Erga (bass/vox, ex-Bitch Boys, Det Elektriske Kjøkken) i Trondheim i juni 1983.

Idéen var å skape et kompromissløst og ikke-kommersielt uttrykk i skjæringspunktet mellom rock og disco, eller å parre beat- og groove-tradisjonene, i ekte postpønkånd.

Konkret ga dette seg utslag i at Elsås programmerte sin 808-rytmeboks etter Michael Jacksons "Beat It"-groove, mens Erga prøvde å spille "Brown Shoes Don’t Make It" oppå. Mess Age spilte inn kassetten Action Pack i 1984, der Lister (ex. Det Elektriske Kjøkken] m.m.) var produsent.

Resultatet var et spenstig, spastisk og til dels nyskapende uttrykk som ga assosiasjoner til såvel britiske pønkband som Alternative TV som amerikanske countryinspirerte grupper som The Gun Club, men med et insisterende groove i bånn.

Etter hvert flyttet duoen til Oslo, innlemmet tidligere nevnte Lister på trommer, og holdt en rekke konserter i hovedstaden. Sommeren 1985 distribuerte de en ny kassett, der trioen fortsatte å utvikle sin frenetiske på-kanten-av-stupet-rock. Assosiasjonene gikk nå oftere til band som The Birthday Party, og det karakteristiske rytmeboksgroovet nå var erstattet av levende beat, stomp og nedstrippede metriske rytmestrukturer.

Mess Age gikk gradvis i oppløsning etter at Elsås ble med i Tremulators høsten 1985, en kvartett som eksperimenterte i grenseland mellom rock, performance og billedkunst.

Medlemmer

Anders Elsås Gitar, vokal og min 808. Duo med Sven Erga,1982-1986
Lister Trommer
Sven Erga Bass, vokal

Utgivelser (album)

Mess Age
Action Pack, KZ
1983

Medvirker på

Diverse artister
Partyterror vol. 2
1994