Gjør endringer

Jan Thoresen

Født: 30. september 1944
Også kjent som: McHenry
Fra: Larvik

Jan Henry Thoresen, vokalist, klarinettist, fløytist, saksofonist og programleder, f. 30.9.1944. Han er utdannet ved Musikkonservatoriet i Oslo, og mest kjent for sin rolle som programleder i NRK P1. Thoresen var musikklærer i ungdomsskolen frem til 1972, da han ble musiker på heltid som medlem av Kjell Karlsens Orkester. Han deltok på orkesterets album Spanske øyne i 1973. Samme år debuterte han som soloartist med «Sett en blomst i karmen», en norsk versjon av «Tie A Yellow Ribbon Round The.. Les mer..

Jan Henry Thoresen, vokalist, klarinettist, fløytist, saksofonist og programleder, f. 30.9.1944. Han er utdannet ved Musikkonservatoriet i Oslo, og mest kjent for sin rolle som programleder i NRK P1.

Thoresen var musikklærer i ungdomsskolen frem til 1972, da han ble musiker på heltid som medlem av Kjell Karlsens Orkester. Han deltok på orkesterets album Spanske øyne i 1973. Samme år debuterte han som soloartist med «Sett en blomst i karmen», en norsk versjon av «Tie A Yellow Ribbon Round The Old Oak Tree», som ble en stor slager på Norsktoppen. Suksessen ble fulgt opp med «Håvard Hedde» og albumet En blomst i karmen (1973).

Et samarbeid med Astrid Olsen avstedkom samlingen Skillingsviser i 1975. Året etter fulgte Veidemann, der både egenkomponert materiale og kjente slagere med norske tekster var inkludert. Produsent for begge disse platene var Kristian Lindeman.

Etter karrieren som plateartist gikk Jan Thoresen inn i NRK, hvor han i årenes løp er kjent for sine mange musikkprogrammer i radio.

Medlem i

Arne Strømbergs Orkester Vokal, Saksofon, Klarinett, Fløyte
Kjell Karlsen Big Band Vokal